Dr. Varsányi Réka

2014 januárjában végeztem a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi karán. Már az egyetem alatt elkezdtem érdeklődni az ultrahang-diagnosztika iránt, így a negyedéves gyakorlatomat már célirányosan a bécsi állatrovosi egyetem (Vetmed Uni Vienna) képalkotó osztályán töltöttem, ahol az alapokat megtanulhattam. Később TDK munkámat is ebben a témában írtam („A kutyák térdízületének ultrahangvizsgálata”). Így kerültem 2013-ban a Felicavet csapatához, mint gyakornok, ahol a TDK-munkám elvégzéséhez minden feltétel adott volt, később pedig mint állatorvos egyre több hasi és szív ultrahang-vizsgálatot végeztem, pár éve pedig már szinte csak ezzel a területtel foglalkozom.

Bonyolultabb esetek, és a diagnózis felállításában vett elengedhetetlen szerepe miatt a mai napig a belgyógyászat egyik legizgalmasabb területének találom. Pár éve ismét elkezdtem foglalkozni az vizsgálható ízületek uh-diagnosztikájával, 2020 januárjában cikkünk jelent meg a „Magyar Állatorvosok Lapjában” „A meniszkuszsérülések
ultrahang-vizsgálatának klinikai jelentősége kutyákban, műtéti kontroll mellett” (B.László, L.Lehner, R.Varsányi; 142./42-53.)

Az egyetemi továbbképzések rendszeres résztvevője vagyok, ill. igyekszem minél több külföldi célirányos képzésen is résztvenni (Vetco, Royal Canin Symposium, WSAVA stb.).